lauantai 10. syyskuuta 2011

Kapteenin Logi 0075

Joku kerta vaivautuu vaatimaan tekstiä niin tehdään työtä käskettyä. Nyt täytyy kuitenkin myöntää, että minulla ei ole paljoa kerrottavaa. En nimittäin ole ehtinyt töiden ja opiskelun ohessa viettämään kotona aikaa muuten kuin nukkuen. Poitsu on aloittanut taas osa-aikaisen tarhassakäynnin. Siitäkään minulla ei ole havaintoja, kun en ole ehtinyt muksua tarhassa käyttää. Pari viikkoa vierähti siinä, että ravasin yövuoron päälle kouluttautumaan ja sitten unosille kotia ennen seuraavaa työvuoroa. Sain onneksi järjestettyä asiat työnantajan kanssa siten, että jäin puolentoista kuukauden opintovapaalle syksyn hektisimmäksi opiskeluajaksi. Muksu ja parempi puolisko ovat kuitenkin kotipuolessa vierailemassa, joten vietän aikaa yksikseni lähinnä opiskellen ja siivoten. Kummastakaan edellämainitusta ei juuri huumoria revitä.

Sen verran olen saanut lapsosen käytöstä havainnoida, että voin sanoa meneillään olevan jonkintapaisen uhmaiän. Terrible twos taitaa kuulua vaiheen englanninkielinen termi. Napero järjestää kohtuu näyttävän raivokohtauksen mitä turhanpäiväisimmistä aiheista. Syy raivoamiseen voi olla mikä hyvänsä, ja luonnollisesti ainoa asia mikä kelpaa lapsen rauhoittamaan on äiti. Poika esimerkiksi saattaa yhtäkkiä ryhtyä kieriskelemään lattialla ja huutaa "Äiti tullee auttaan!". Tätä tapahtuu kohtuu usein. Tietenkään poitsulla ei ole mitän hätää, mutta ehdotukset siitä, että hän voisi aivan hyvin nousta lattialta ylös omin avuin, kaikuvat kuuroille korville. Käytökseen on sovellettavissa ilmaisu "itkupotkuraivari", sillä toisin kuin tapauksissa, joissa tätä ylityöllistettyä sanonnantapaista yleensä nykyään käytetään, nassikka tosiaan itkee, potkii ja raivoaa.

Positiivisena loppukaneettina mainittakoon, että lapsen mielikuvitus vaikuttaa alkaneen ottaa pieniä edistysaskelia. Nassikka jaksaa jo leikkiä tavaroilla ihan itsekseen, ja kehittää pieniä tarinoita esimerkiksi siitä, mitä mikäkin auto tekee, ketä siinä on kyydissä ja minne he ovat menossa. Lähes huomaamaton, mutta tarkemmin ajateltuna tärkeä muutos pikkupojan käytöksessä, kun hän alkaa käyttää omaa luovuuttaan.

Ei kommentteja: