maanantai 23. elokuuta 2010

Kapteenin Logi 0056

Oma tahto on yksi niitä ihmisolennon ominaisuuksia, joka valitettavasti näinkin pienellä taapertimella alkaa ilmentyä. Taaperoisen oma tahto on valitettava siksi, että taapero tahtoo kaiken. Kukat, verhot, kirjat, johdot, kännykät, kaukosäätimet, läppäri, hiiri, mitä ikinä kuka hyvänsä syö, mitä ikinä kuka hyvänsä ei syö, tai äiti, sen poika haluaa. Ainoa asia mikä pojalle ei kelpaa olen minä silloin kun äitinsä on näkyvissä. Omaa tahtoa seuraa myös kauan odotettu kyky kiukutella. Pojan kanssa puuhastelu on jatkuvaa ein hokemista. Sattuu vaan käymään niin, että ”ei” ei ole aina hyväksyttävä komento. Kun kielsin lastani jyrkällä eillä, jonka päälle heitin vielä vihaisen tuijotuksen, konttasi kiukkuinen mini-ihminen luokseni kuin idän pikajuna, ja läppäsi minua päähän. Nytkin tuo venkoilee ja vinkuilee, kun ei saa lähteä taivaltamaan ympäri kämppää sauvakävelysauva kädessään.

Muutakin älyllistä toimintaa pikkuisen kuutionmuotoisen pään sisällä alkaa tapahtua. Nassikka osaa liittää autot sun muut moottoroidut liikuntavälineet päristelyyn, jonkin asteista käsitteiden yhdistämistä on siis havaittavissa. Liekö johtuu kaikesta uuden oppimisesta, vaiko muusta pään sisällä tapahtuvasta, eli hampaiden puhkeamisesta, mutta joka tapauksessa poika on kiduttanut meitä muutaman yön putkeen olemalla nukkumatta. Monen hyvin nukutun kuukauden jälkeen järkyttävän pätkittäiset ja lyhyet yöunet ovat suoraan sanottuna yhtä helvettiä. Epätasaisin välein kääpiödemoni aloittaa jumalattoman karjunnan, eikä välttämättä nukahda uudelleen niin millään.
”Enää seitsemäntoista vuotta” -mantran toistelu ei juuri lohduta.

Toisaalta pikkuinen osaa kyllä kompensoida öisen sekopäisyytensä päiväsaikaisella söpöilyllä. Hymynaamainen tepsuttelija on vastakohta Mr. Hydelle, joksi pikku Jekyll iltaisin muuttuu. Päivisinkin silloin, kun häneltä riistetään kaukosäädin. Tai jos äitinsä katoaa näkyvistä. Töissäkäyntini on ilmeisesti aiheuttanut sen, että seurani on täysin toisarvoista äitiin nähden, mikä lisää ennestään puolisoni suurempaa lapsenkasvatustaakkaa. Ehkä syksyllä jatkuva opiskelu vähentää paremman puoliskoni riskiä tulla täysin lapsi/mökki -höperöksi.

Ei kommentteja: