tiistai 1. lokakuuta 2013

Kapteenin Logi 0082

Jälkimmäisestä jälkikasvusta kirjoittaessa tulee varmasti toistaneeksi itseään oikein urakalla. Vauvoilla kun ei tahdo olla kovin toisistaan poikkeavia taitoja kuten yllätyksellinen jonglööraus. Lähinnä ne syövät, sontivat ja ovat nukkumatta öisin. Moni vauvaan liittyvä asia ei myöskään hämmästytä ja kummastuta pientä kulkijaa eli minua, koska tämä on jo kertaalleen nähty. Se on sinänsä sääli, sillä ensimmäisen version ihmeellisyydessä oli paljon pureskeltavaa ja sulateltavaa. En syönyt ensimmäisen vauvan ihmeellisyyttä, nuo ovat kielikuvia. Mahdottoman nätti tapaus tämä kyllä on. Vauvantekoaikoihin olin viikot loppuperheestä eri paikkakunnalla työ- ja opiskelurumban seurauksena, joten yritin vaivihkaa kysellä vaimolta, että onko meillä käynyt päiväkahvilla joitain komeita putkimiehiä tai pitsalähettejä. Ei myöntänyt. Ehkä poika tulee sitten ulkonäöllisesti enemmän äitiinsä.

Pikkukakkonen  vaikuttaa näin alkututustumisen perusteella pikkuykköstä hiukan rauhallisemmalta. Hänestä ei esimerkiksi lähde öisin samanlaisia lievää massamurhaa muistuttavia ääniä. Kuopus ei myöskään toistaiseksi ole ainakaan kovin tarmokkaasti yrittänyt suorittaa itsensä silpomista tai rituaali-itsemurhaa. Mitä nyt pariin otteeseen yrittänyt pompauttaa itsensä sylistä lattialle. Tähän mennessä napero on suostunut olemaan öisin enimmälti valvomatta, mutta vauva kai aavisti, että aion mainita asian ja päätti juuri nyt vaihtaa hiukan rytmiä. Kello on noin puoli kaksi yöllä, ja tuossa tuo nikottelee lattialla. Onneksi näyttää olevan sammumaisillaan. Täytyy vissin alkaa rajoittaa sen alkoholinkäyttöä.

Jouduin lyömään nassikalle tutin suuhun. Kolmisen viikkoa on pärjätty lähes täysin ilman, mutta lapsen juotua kahdeksansataatuhatta milliä maitoa, aloin epäillä, että touhussa on jonkin näköisiä lohtulipsutuksen piirteitä. Homma alkoi olla taas tragikoomista, kun penska vinkuu tuttipulloa, minä tarjoan tuttipulloa, penska tukehtuu maitoon, maitoa on pitkin Jabba the Babyn vähintään seitsemää leukaa, minä otan tuttipullon pois, penska vinkuu tuttipulloa, minä tarjoan tuttipulloa, penska tukehtuu maitoon, you get the picture.

Tvipperissä @KapteeniAhab

PS. Huudahtakaa vaikka kommentti, jos törmäätte kirotusviheisiin. Ovat ärsyttäviä, mutta en jaksa oikolukea omaa tekstiä.

Ei kommentteja: