maanantai 21. lokakuuta 2013

Kapteenin Logi 0084

Miksi ongelmilla on tapana kasautua niille huonommille hetkille? Ipanoiden äiti poistui asunnosta vajaaksi pariksi tunniksi. Suhteellisen pian tuoreempi tulokas alkoi huutaa tissiä.Yritin tarjota tissiä, mutta minun eivät kelvanneet. En kerennyt olla loukkaantunut kovinkaan kauaa rintavarustukseni hyljeksimisestä, sillä lähes saman tien kun sain nuorukaisen hiljaiseksi, vanhempi veljeksistä oli kerennyt hylätä ruokalappunsa. Ilmeisesti päättelykyvyn Sherlock Holmesini oli tullut siihen tulokseen, että ruokalappu on kaikista tarpeettomin silloin, kun alla on vitivalkoinen puhdas paita ja ruokana tomaattista spagettikastiketta. Yritin verbaalisesti saada lapseni luopumaan punavalkoisesta paidastaan, jotta se saataisiin laitettua pyykkiin. Tämä ei tietenkään herralle kelvannut. Nyt vanhempi lapsista alkoi huutaa. Nuorempi, joka oli vasta saatu rauhoitettua, heräsi tähän huutoon. Sain esikoisen rauhoiteltua ja luopumaan paidastaan. Hiljensin myös sen lyhyemmän.

Paidastaluopuja sai lopulta syötyä (mikä on jo pieni ihme sinäsnsä - tästä myöhemmin toiste) ja päätti mennä pissalle. Poika on vastikään löytänyt seisaaltaan pissaamisen uskomattoman ulottuvuuden - tuon sukupuolia jyrkästi jakavan taidon, johon vain miehet pystyvät sottaamatta. Vai pystyvätkö? Napero tähtäsi pöntön sijasta suoraan nurkkaan ja tietysti hätääntyi ja uhkasi alkaa itkeä. Hätääntyminen ei kuitenkaan saanut häntä korjaamaan tähtäystä, vaan hätääntyneenä nassikka jatkoi hätäistä pissaamista nurkkaan. Tässä vaiheessa olin hiukan hätää kärsimässä. Sain hätäpissaajan rauhoitettua ilman, että hän sai kohtausta epäonnistuneen sihtauksen tiimoilta. Kuitenkin luutuillessani kusilammikkoa pöntön ympäriltä päätti pienempi herätä taas kerran. Nukkuminen on tunnetusti idiooteille ja vauvat eivät tarvi unta.

Viime aikoina on virinnyt keskustelu subjektiivisen päivähoito-oikeuden tarpeellisuudesta. On se jumalauta tarpeellinen, jos on yli 1,2 lasta ja jompi kumpi vanhemmista töissä tai poissa. Miten te ihmiset selviätte näiden touhottajien kanssa. Neljänkymmenen minuutin sisään olin vaientanut huutavia lapsia neljästi, yrittänyt hoitaa ruokkimiset ja nukuttamiset yhtä aikaa, ja kontannut polvillani pissassa. Jos olisin yksinäinen  koti-isi työpäivisin, vähintään polttaisin ketjussa ja näyttäisin samalta kuin Nick Nolte pidätyskuvassaan. Tsiisus.


Tvipperissä @KapteeniAhab

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Repesin, taas! :D