lauantai 3. lokakuuta 2009

Kapteenin Logi 0011

Vauvat ovat itsetuhoisia.

Evoluutioteoria antaa olettaa, että vahvimmat selviytyvät. Luonnonvalinta suosii, totta kai, elämiseen parhaita yksilöitä. Vaikka vauvau on heittänyt pari kohtuu kovaa iskua siittäjänsä kaulaan, ja osaa potkia vatsaan ilkeästi, en ole täysin vakuuttunut sen itsesuojeluvaiston ja selvitymiskyvyn toiminnasta. En kehtaa valittaa olettamistani virheistä valmistajalle, koska valmistaja osaa valittaa takaisin. Syy mahdollisista epäkuranteista ominaisuuksista vieritettäisiin luultavasti joka tapauksessa minun niskoilleni, vetoamalla pilaantuneena toimitettuun valmistusaineeseen. Tämän pelossa purnaan vauvan valmistusvirheistä Logiin.

Virhekoodi 01: ”Tissikauhu”

Syömistä olen käsitellyt jo aiemmin. Eli vauvau on sitä mieltä, että tissi on yhtä kuin tutti. Tissi suussa on kiva nukkua, mutta syömään siitä ei kannata vaivautua. Kuinka todennäköinen on vauva-ajan anoreksia?

Virhekoodi 02: ”Giljotiini”

Aina kun vauvau saa tilaisuuden, se pyrkii katkaisemaan oman niskansa. Se mahdollinen luojajumala joka koodasi tämän ominaisuuden ihmisen geneettiseen perimään, ei ilmeisesti odottanut lajilta pitkää ikää ja menestystä.

Virhekoodi 03: ”Face off”

Mediassa toitotetaan jatkuvasti väkivaltaelokuvien ja -pelien haitallisista vaikutuksista lapsiin ja nuoriin. Käsittääkseni en ole näyttänyt vauvalle elokuvaa Face Off, jossa John Travolta ja Nicolas Cage vaihtavat kasvoja. Siitä huolimatta vauvau tilaisuuden salliessa yrittää raapia itseltään naaman irti ollessaan nälkäinen. Olen yrittänyt rekonstruoida mielessäni sen evolutionaarisen käytännön hyödyn, minkä ihmislaji moisesta käyttäytymisesta saa. Päädyin johtopäätökseen, että vauvat voivat käyttää osia itsestään vararavinnoksi. Tähän viittaa myös

Virhekoodi 04: ”Ravintoraajat”

Aivan. Vauvau yrittää jatkuvasti syödä sormiaan, hanskojaan tai hihojaan. Sormet vielä ymmärrän edellä esitetyn hypoteesin valossa, mutta en usko että vauvan elimistö pystyy sulattamaan vaatteiden kangasta. Tämän virhekoodin esiintyminen on niin yleistä, että vaimo alkoi epäillä vauvaun lajimääritelmän olevan hihansyöjäkasvi.

Odotan innolla tulevaisuutta ja sitä, että pääsemme vaiheisiin ”Korkealta kellahtaminen” ja ”Kulmiin kaatuminen”.

Ei kommentteja: