torstai 3. joulukuuta 2009

Kapteenin Logi 0025

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/royhtailevat_lampaat_kiinnostavat_tutkijoita_1209673.html

Koskahan sitä ryhdytään jalostamaan vähäpäästöistä ihmistä. Meillä ainakin poika röyhtäisee miehekkäästi ruoan päälle silloin kun ei puklaa. Ja toisesta päästää tulee myös valtava määrä metaanipäästöjä.

Ovatko kaikki vauvat pierurajoitteisia? Aihe ei ole tullut puheeksi niiden harvojen tuoreiden vanhempien kanssa joita tunnen. Pierurajoitteisuudella tarkoitan, että vauvalta ei onnistu kevyt nojaaminen vasemmalle pakaralle ja pakoputken oikeanlaiseen toimintaan johtava rentoutuminen. Sen sijaan, kuten viimeyönä sain jälleen todistaa, ilmavaivainen vauva ryhtyy nostelemaan jalkojaan niin ylös kuin vain mahdollista ja tömäyttää ne sitten takaisin alas. Liike suoritetaan äärimmäisen voimakkaasti, nopeasti ja toistuvasti. Tämä luo vaikutelman lentoon lähdössä olevasta mutta selkeästi lentokyvyttömästä ja näin ollen hyvin hämmentyneestä komodon varaanista.

Ne jotka katsovat luontodokkareita, tietävät että komodon varaanit erittävät aivan järkyttäviä määriä sylkeä, ja itse asiassa tappavat saaliinsa erittämällä siihen pureman yhteydessä niin voimakkaita bakteereita sisältävää kuolaa, että saalis paettuaan kuolee verenmyrkytykseen. Päätellen siitä kuolamäärästä jonka ipana tuottaa samalla kun se tarmokkaasti puree uhriaan pelottavan terävillä ikenillään, poitsu luulee olevansa edellämainittu eläin.

Nyt kun kerran eläinmaailmaan upposin, en voi olla huomaamatta että kyseisenlainen pieruhytkyntä muistuttaa samanlaista toimintaa, jota hylkeenmetsästyksen yhteydessä liian matalalle uineet miekkavalaat joutuvat suorittamaan päästäkseen takaisin syvempään veteen. Ehkä kyse ei olekkaan ilmavaivoista, vaan jonkinlaisesta uimiseen tähtäävästä yöjoogasta.

Ei kommentteja: