perjantai 4. joulukuuta 2009

Kapteenin Logi 0026

Paneudutaan taas välillä huippumuodin maailmaan neljännen HattuVauvau -osion merkeissä. Päätimme pojan kanssa järjestää muotikuvaukset edellisen Logimerkinnän aihepiiriä mukaillen, ja suurina luonnonystävinä valitsimme päivän hatut eläinmaailman esimerkkejä hyväksi käyttäen.




Ensimmäisen otoksen nimi on "Utelias nalle". Kuvan tunnelma on hiukan hämyinen tai tummahko. Katse kiinnittyy mallin tiedonhaluiseen ja ehkä hiukan epäuskoiseen ilmeeseen. Kuvaa katsellessa voi haistaa katajanmarjojen tuoksun ja samaistua siihen tunteeseen, jonka karhunpoikanen ensimmäisenä keväänään talvipesästä ulos ryömittyään kokee.



Toinen taideteoksemme on "Yllättynyt albiinosaukko". Siinä hämmästynyt luontokappale tuijottaa suoraan kameraan. Kasvojen alaosan ilme kuvastaa kuitenkin harmonista rauhallisuutta ja tietoisuutta luonnollisen habitaatin turvallisuudesta, mikä luo jännittävän kontrastin silmien kuvastaman yllättyneisyyden kanssa.



"Lentoon lähtö" on taiteellisesti abstraktein kuvamme. Eläinlaji jää kuvassa tahallisesti monitulkintaiseksi, pyöreät korvat kuitenkin viittaavat selkeästi maaeläimeen. Siitä huolimatta otuksen kädet käyvät kuin siivet ikään, ja kuvan kohde selkästi pinnistää ja ponnistaa päästäkseen liikkeelle: Lentoon. Kuva herättää katselijassaan toivoa, ja pyrkii motivoimaan tietynlaiseen rajanylitykseen.



"Jäätä karhuamassa" on poliittinen kannannotto ilmastonmuutosta vastaan. Kuvassa tuuheaturkkinen jääkarhu on joutunut elinolosuhteidensa radikaalisti muututta jättämään pohjoisen napa-alueen sulavat jääkentät. Kuva herättää ajattelemaan kriittisesti länsimaista kerskakulutusta ja on muistutus päästöjen aiheuttamista katastrofeista maapallolla.

Ei kommentteja: