sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kapteenin Logi 0085

Uskaltaakohan tässä nokkaansa tänne pistää, kun heti comebackin jälkeen on viettänyt kuukausikaupalla hiljaiseloa. Täytyy myöntää, toisen lapsukaisen seuraaminen ei ole niin ainutlaatuista, että tuntisin tarvetta jakaa kaikki kohellukset uudestaan. Ja jokseenkin vähemmän se v(al)ituttaa, kun tietää joka tapauksessa, mitä on luvassa. Tuo neljävuotias puolestaan v(al)ituttaa välillä ihan hemmetisti, sillä se on neljävuotias. Ja poissa kotoa vain 9 tuntia viikossa pikkukoulussa.

Tunnustan heti käyttelyssä, että minun ei pitäisi puhua halaistua sanaa väsymyksestä. Kakkosversio on sen luontoinen tissi-iilimato, että vaimoraukka ei yleensä nuku kello yhden jälkeen yli tunnin pätkiä öisin. Joten häntä väsyttää. Toki itsekin silloin tällöin heräilen, mutta jos meidät laitetaan väsymyksen suhteen samalle vertailuasteikolle, taidan olla korkeintaan vain eisataprosenttisenpirteä. Minusta kuitenkin tuntuu siltä, että olen väsynyt. Noh... Nelivuotiaan kanssa väsyneenä oleminen sujuu näin. Hallitus ja kakkosversio makailevat makkarissa. Ummistan silmäni sohvalla ja olen nukahtamaisillani.

- Iti... Iti... Iti... Miktet tie vattaa?
- Mmmmmh.
- Iti, onko Det Ttaritta (Death Star) semmotia pikku aluktia (aluksia)?
- On. Anna iskä leppää nyt vähän.

 Minuutti

- Iti... Iti... Iti... Tämä ilmpallo voit olla Det Ttar ja tämä Hilppuri (Silppuri) voit olla Daart Veider (Darth Vader).
- Mmmmmmh.
- Miktet tie tano mittään.
- Isiä väsyttää.
- Kato tätä Det Ttaaria.
- Anna iskä nyt vähän aikaa leppää tässä.
- Mitket tie kato tätä Det Ttaaria?
- Iskää väsyttää.
- Kato!
- Mmmmhh...
- Kato!
- Mmmhhhjooo, hieno on.
- EI KU KATO!
- Joo isi näki, hieno on.

Puoli minuuttia

- Iti... Iti... Iti... Iti lue mulle tätä kirjaa.
- Mene vaikka rakentamaan legoista sille Death Starille aluksia, jooko. Antaisit nyt (PLIIIS PLIIIS PLIIIS PLIIIS EDES VÄHÄN AIKAA ELÄMÄN TÄHDEN!!!) iskän ihan pikkusen aikaa levätä tässä.
- Joo mie menen rakentaan leegoitta niitä aluktia. Ne on kaikki hamanlaitia, plä, plä, plä, plä...

3,8 sekuntia

- Iti... Iti... Iti.. Iti tämä on tämmönen alut ja tuo on tuommonen alut ja tämä ja tuo alut on erilaitia.

Ja. Niin. Edelleen. En sitten levännyt. Hetkeäkään. Kuten tavallista. Minulla ei ollut etukäteen minkäänlaisia harhakuvitelmia, että näin isolla ikäerolla tehdyt mukulat hoituisivat samalla painolla. Mutta eipä sitä kovin tarkkaan tiedostanut, että kun jälkimmäinen aiheuttaa väsymystä, ensimmäinen pitää tiukasti huolen siitä, että väsymys pysyy yllä ja jatkuu. Vaimo sanoisi tähän, että lopeta se vineeminen (kts. suomi-teini sanakirja), mulla ne todelliset ongelmat on.


Ei kommentteja: