tiistai 16. helmikuuta 2010

Kapteenin Logi 0039

Voi pyhä sylvi että voi taas vaihteeksi olla vaikeaa. Muksu on jonkinasteisessa flunssassa. Lievää lämpöä ja nenä vuotaa. Lisäksi se taitaa hampoa, ainakin olin tuntevinani ikenissä jotain terävää kun poitsu taas kerran yritti nakertaa sormeani välipalaksi. Joka tapauksessa raukka ei nyt saa nukuttua huolimatta siitä, että päiväunetkin ovat jääneet todella vähiin. Nuokkuu vähän aikaa, kunnes päästää sydäntäraastavan, surullisen ja todella kovaäänisen parkaisun ja alkaa itkeä. Äitinsä pilkkoi ja kietoi harsoon kahdesta kolmeen kiloa sipulia pikkuisen nenää auki pitämään. Lapsen huone tuoksahtaa nyt lievästi Itä-Borgoravialaiselta sipulivauvamarinadilta, minkä seurauksena laitoin pojan yhden hyssyttelyn jälkeen epähuomiossa uuniin nukkumaan. "Onneksi" seuraavaan huutokohtaukseen ei kulunut muutamaa minuuttia kauempaa.

Viime viikolla juniori täytti puoli vuotta. Päivän kunniaksi poika sai suorittaa muutamia asioita ensimmäistä kertaa elämässään. Vauvauinnissa sukellettiin. Tai ainakin upotettiin lapsiraukka kokonaan veden alle. En tiedä täyttyivätkö sukeltamisen kriteerit, enkä sitä toimiiko pojan sukellusrefleksi vielä normaalisti, kun aika hätäisesti hänet pinnan alle pakotin. Ensi kerralla otan selvää, että onko tapauksemme sukellus, vaiko vain jumalattoman iso vesihörppy.

Samaisena päivänä kävimme myös ensimmäistä kertaa pulkalla ulkona. Poika ei osaa vielä täysipainoisesti istua, joten pulkan selkänojasta huolimatta siinä oleskelu näytti ergonomiselta painajaiselta. Selvisimme kuitenkin kauppaan ja takaisin ilman näkyviä tai kuuluvia vahinkoja jälkikasvun selkärangalle.

Lisäksi yritimme muutta hihansyöjäkasvimme lihansyöjäkasviksi tarjoamalla hänelle ensimmäistä kertaa lihapitoista pilttiä. Kaikista uutuuksista tämä oli mielestäni menestyksekkäin, huolimatta siitä että syöttötuolissa syöttäminen on osoittautunut paljon sitterissä syöttämistä sottaisemmaksi. Oletan tämän johtuvan siitä, etten millään meinaa saada jalkojani mahtumaan kirottuun kapistukseen.

Ei kommentteja: