perjantai 19. helmikuuta 2010

Kapteenin Logi 0040

Siinä missä vauva on vaikea, niin isänsä on idiootti. Sain pari päivää sitten pomolta tekstiviestin tulla töihin eräälle viikonlopulle ensi kuussa. Poimin viestistä kuitenkin vain olennaisimman tiedon, eli työvuoron: yö, ja päivän: perjantai. Päivämäärän jätin autuaasti huomioimatta. Niinpä ryhdyin eilen kääntämään vuorokausirytmiäni valvomalla ja heräämällä myöhään, ja tänään ajoin kolmekymmentä kilometriä kaupan kautta töihin. Saavuin paikalle vielä puolta tuntia liian aikaisin, sillä en ollut muistanut varmistaa vuoron alkamisajankohtaa. Keittelin kahvia ja jutustelin muiden työntekijöiden kanssa niitä näitä, kunnes lopulta yövuorolaiset saapuvat paikalle. Ensimmäisenä näkökenttääni saapui herra, jota olin sanonut tulevani tuuraamaan. Hiukan nolona siinä sai sitten kimpsujaan ja kampsujaan keräillä ja lähteä iltaa vasten takaisin kotiin. Joudun häpeällisesti myöntämään paluumatkalla kärsineeni sen verran falloksesta ohimossa, että saatoin paikka paikoin rikkoa nopeusrajoituksia.

Poika on osoittanut kärsivänsä bipolaarisista tunteista kasvojaan kohtaan. Toisaalta naama yritetään raapia pois, kuten olen jo monta kertaa aiemmin maininnut, mutta toisaalta oma pärstä on aivan järjettömän kiva televisiosta nähtynä, kuin myös peilissä. Muksulla on halkaisijaltaan noin 15 senttimetrin levyinen pyöreä peili, jota voi itse lääppiä, nuolla, rakastaa ja kuolata. Narsistivauva muistuttaa tässä suhteessa huolestuttavasti erästä ystävääni, joka pahimmillaan ei voinut kulkea ilman kymmenen minuutin pysähdystä yhdenkään heijastavan pinnan ohi.

Miksi pienille lapsille pitää ostaa niin järjetön määrä leluja? Täytyy heti kättelyssä myöntää, että pehmokiraffi ja barbatypy ovat olleet mitä menestyksekkäimpiä tapauksia, kuin myös erinäiset helistimet, mutta nyt puolen vuden iässä harva leikkikalu saa pojan haluamaan itseään niin kiihkeästi kuin kaukosäädin, kahvikuppi ja rasvatuubi tekevät. Naperon suhtautuminen mainoslehtisiin saa kyynisen isukinkin uskomaan siihen, että parhaat asiat todella ovat ilmaisia.

Ei kommentteja: